EU támogatásból fejlesztette logisztikai központját a Horváth Rudolf Intertransport Kft.

A Horváth Rudolf Intertransport Kft. 86,1 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv „Logisztikai központok és szolgáltatások fejlesztése” című pályázati kiírásán. A közel 230 millió forint összköltségű projekt keretében a cég infrastrukturális beruházást, informatikai fejlesztést, valamint eszközbeszerzést valósított meg.

A Horváth Rudolf Intertransport Kft. családi vállalkozásként indult 1995-ben, azonban az alapító Horváth Rudolf már 1986-tól kezdve foglalkozott egyéni vállalkozóként nemzetközi és belföldi fuvarozással. A vállalkozás az észak-magyarországi régió egyik meghatározó és Heves megye legnagyobb közúti áruszállítással foglalkozó társasága. Legfontosabb ügyfelei az autóipari beszállító cégek közül kerülnek ki (Robert Bosch GmbH., Audi Hungária Motors Kft., Volkswagen Logistics GmbH. stb.).

A projekt keretei közt, a társaság által nyújtott komplex logisztikai szolgáltatás hatékonyságának és technológiai színvonalának növelése érdekében megvalósult a cég fedett raktári kapacitásának további növelése az R2-R3 csarnokok összekötésével, mely a biztonságos működtetés érdekében magas színvonalú tűzoltó berendezéssel lett ellátva. Beszerzésre kerültek a logisztikai feladatok ellátásához szükséges targoncák és a logisztikai háttérfolyamatok kiszolgálását segítő hardver- és szoftvereszközök. A legfontosabb informatikai fejlesztést egy új virtualizációs technológia bevezetése jelentette, mely biztosítani fogja az üzleti szempontból kritikus számítógépes alkalmazások számára a magas rendelkezésre állást garantáló infrastruktúrát.
Létesítésre került továbbá egy térkövezett tehergépkocsi parkoló, valamint felépítésre került egy 43 m és egy 60 m hosszú, nem temperált térszükségletű áruk tárolására alkalmas sátor is.
A projekt összköltsége 229.690.276 Ft volt, melyből a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretei közt a Társaság 37,49%-os támogatási intenzitást jelentő, 86.110.884 Ft összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el.